Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beschikbaarheid of evenementen. 

20 juni 2017

 

Zo’n Green Egg, wat is dat nou eigenlijk?

Ruim 3000 jaar geleden werkten de oude Aziaten met een grote, dikke kleioven: de zogenaamde ‘kamado’. In de kamado werden allerlei soorten gerechten gemaakt, van knapperige groenten tot smaakvolle en sappige stukken vlees. Deze oude kleioven was de inspiratie voor een van de grootste trends van dit moment, de Green Egg. Wat het precies is en waar het vandaan komt, dat lees je in deze blog.
 
Toen er flink wat Amerikanen in Japan gelegerd waren kwamen ook zij in aanraking met de kamado. Ze konden geen genoeg van de lekkere maaltijden krijgen die bereid werden in de oven en besloten het mee te nemen naar het thuisland. Aldaar werd de oven al gauw omgedoopt tot de Big Green Egg, door zijn kleur en markante vorm. In 1974 werd de Green Egg beschikbaar voor heel Amerika, al moet gezegd worden dat dat niet de barbecue is zoals hij nu is. In die tijd werden namelijk de ouderwetse kamado’s geïmporteerd vanuit Japan. Gaandeweg ontdekten de mannen van Big Green Egg dat een beter model mogelijk was, onder andere door het allerbeste keramiek te gebruiken en het in de omgeving te produceren. Sindsdien is de Green Egg volgens eigen zeggen het allerbeste kooktoestel wat tot wel honderdduizend keer kan worden verhit, zonder aan kwaliteit in te leveren.
 
De Green Egg is geschikt voor allerlei soorten bereidingen en de voordelen zijn zeer uiteenlopend. Zo steek je hem veilig aan, is hij snel klaar voor gebruik en zuinig met houtskool. Daarnaast heeft hij dikke keramische wanden en wordt de hitte gelijkmatig verdeeld, waardoor het resultaat altijd goed is. Ieder stuk vlees van de Green Egg is ontzettend mals en sappig! Bij dé Smaakcateraar zijn we inmiddels ook echte Eggheads (zoals de fanatieke gebruikers van de Green Egg genoemd worden) en passen we het toe op allerlei manieren. Bij grote happenings bijvoorbeeld, om de mooiste gegrilde gerechten te bereiden. Wil je weten wat voor jou happening de mogelijkheden met een Green Egg barbecue zijn? Neem eens contact op, of kom eens langs!
 
 

Deel dit artikel

Een greep uit onze klanten

vestas.png
volkshuisvesting-arnhem.png
Van lansschot.png
som.png
zinzia.png
wicherink.png
horeca_improvement.png
Rabobank.png
Kom langs 0481-421334 0481-421334 Mail ons Wist je dat

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke cookies zijn nodig voor het functioneren van de website. De statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Overige cookies zorgen voor een optimaal werkende website inclusief embedded content. Bekijk het cookiebeleid.